Hallo ondernemers of organizers van mooie projecten,

Ik heb iets te geven: gefocuste begeleiding bij het ontwerpen van de makkelijkste weg naar je doel; via een prachtig proces wat gebaseerd is op de dynamiek van ‘Moeder’ Structuur.

De onderliggende structuur (bv een waterbedding) creëert een voorspelbaar resultaat (waar het water heen stroomt). Stroomt jouw project op een structuur die leidt naar waar je wezen wilt (de zee)? Of wordt het gedragen door een structuur die je hardnekkig naar een modderig moeras wil laten afbuigen? Lees: het kost je veel gedoe om je plan tot uitvoer te brengen en/of de uitkomst matcht je visie onvoldoende.

De onderliggende structuur is de motor van beweging en bepaalt je richting. Dus die wil je zo goed mogelijk ontwerpen of herontwerpen. Dat wordt structural dynamics genoemd.

Ik zoek kleine teams, twee personen of meer, die samen de kar trekken om iets op poten te zetten. Het mag een nieuw project zijn. Of iets wat al loopt en wat jullie naar een hoger plan willen brengen. Het kan om een meer-maanden of meer-jaren plan gaan.

Ik ben sinds 2019 in opleiding tot gecertificeerd consultant van Roberts Fritz’ structural dynamics of principles of creation. Het afgelopen jaar heb ik voor kleine zelfstandigen dit proces gefaciliteerd en liet daarbij tot mijn grote voldoening een spoor van (soms onmogelijk geachte) bereikte doelen en hernieuwde werklust achter. Nu dus kleine teams!

In een reeks sessie doen we ongewoon helder denk- en ontwerp werk. Halverwege zijn jullie al klaar om aan de slag te gaan.

In het tweede deel besef je dat je nog iets essentieels in handen hebt: een tool voor bewust aanpassingsvermogen. Als iets zeker is, is dat niks zeker is. Super nuttig om onzekerheidsvaardig te zijn!

Bewuste ontwerper zijn van je doel en tegelijkertijd een avonturier die de weg ontdekt terwijl ze gaat. In dat spanningsveld gaan we aan de slag. Daar waar praktische planning en gevoelsmatige navigatie en improvisatie elkaar raken. Geen regels of succesformules, wel eenvoud, een beetje natuurkunde en hard werken natuurlijk. Geen 10 stappen naar gegarandeerd succes, wel een diep doorleeft inzicht hoe je de grootste waarschijnlijkheid creëert om te bereiken wat je voor ogen hebt.

Wat ik voor deze begeleiding terug vraag, is de gelegenheid om me verder te bekwamen in dit mooie werk waarvan ik de evenknie nog niet ben tegengekomen! En een referentie zou heel leuk zijn!